Confidenţialitate

Guvern: Medicii, asistenții medicali, ambulanțierii și infirmierii angajați în pandemia de COVID pot rămâne în sistemul medical | AUDIO

Cei 2000 de medici, asistenți medicali, ambulanțieri și infrmieri angajați pe perioada pandemiei de COVID vor putea rămâne în sistemul medical. Așa a decis Guvernul astăzi. Ei au fost angajați până acum pe perioadă fixă.

Guvernul a hotărât că cele 2 mii de persoane pot lucra în continuare în sistemul medical, dar trebuie să ocupe de acum încolo posturile prin concurs. Ele vor putea lucra în cadrul direcțiilor de sănătate publică județene sau din București la servicile de ambulanță, unde oricum există deficit pe personal.

Pe de altă parte, Executivul a stabilit că la Ministerul Sănătății se va înființa o structură care va răspunde de implementarea și monitorizarea proiectelor prevăzute în PNRR-planul de redresare economică post COVID. Este o structură diferită de mult disputata Agenție Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate.

Sănătatea poate accesa prin PNRR aproape 2,5 miliarde de euro, bani europeni, pentru construirea și renovarea de spitale dar și pentru reforme.

Sursa foto: Unsplash / National Cancer Institute

Citește și: INS: Industriile în care salariul mediu net a crescut cel mai mult | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.