Confidenţialitate

INS: Industriile în care salariul mediu net a crescut cel mai mult | AUDIO

Salariul mediu net a fost luna trecută în România în valoare de 3721 lei, arată datele Institutului Național de Statistică. Cele mai mari creșteri au fost în industria de fabricare a produslui de tutun și a celor farmaceutice – unde salariul mediu net a ajuns la 4600 de lei.

Comparativ cu luna februarie a anului trecut, salariul mediu net a crescut cu aproape 10 procente, transmite Institutul Național de Statistică. Cele mai mari salarii sunt în industria asigurărilor, IT, extracția de petrol și gaze – sunt salarii medii de peste 6000 de lei net, iar unele ajung și la 9000 de lei în fiecare lună.

Cele mai semnificative creșteri ale câştigului salarial mediu net au fost în fabricarea produselor din tutun și ȋn fabricarea produselor farmaceutice. Dar și în imobiliare, arată datele INS.

Industriile în care salariul mediu net a suferit scăderi

De cealaltă parte, scăderi importante privind salariul mediu au fost în extracție minerurilor metalifere, în trasporturi și fabricarea echipamentelor electrice.

Cele mai mici salarii sunt în industria fabricării articolelor de îmbrăcăminte – puțin peste 2000 de lei net. Urmează industria alimentară cu aproape 2500 de lei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Liderul PSD: 1 miliard de euro este pachetul de ajutor pentru sectorul construcțiilor și repornirea șantierelor | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.