Confidenţialitate

Guvernul României a invitat sindicatele din educație la o nouă rundă de dialog la ora 16:00

Guvernul României a invitat reprezentanții sindicatelor din educație la o nouă rundă de dialog. Întâlnirea, la care participă echipa de negociere formată din secretarul general al Guvernului, miniștrii Educației, Finanțelor, Muncii și Investițiilor și Proiectelor Europene, este programată pentru ora 16:00, la Palatul Victoria.

Miercuri seara, în urma discuțiilor de negociere dintre sindicate și Guvernul României, oficialii din Guvern au decis că: „Este foarte clar că nu poate fi vorba de niciun fel de creștere salarială. Colegii din învățământ sunt la maximul grilei. Nu poate fi vorba de acordare de sporuri”.

Au fost decise două prime: una în iunie: 1000 de lei, iar una în octombrie de 1500 de lei. Banii vor fi oferiți prin intermediul unor carduri. Cât despre personalul nedidactic, este vorba despre un card de 500 de lei oferit în luna iunie și un altul, cu aceeași sumă, pentru luna octombrie. Profesorii nu au fost de acord, așa că greva profesorilor continuă.

Sursa foto: Raul Bambu / Europa FM

Citește și: Greva profesorilor: Guvernul României a invitat reprezentanții sindicatelor din educație la o nouă rundă de dialog. LIVE UPDATE | VIDEO