Guvernul dezbate, în primă lectură, măsurile pentru luna iunie | AUDIO

Premierul a anunţat, miercuri, că în cadrul şedinţei de Guvern va fi discutat, în primă lectură, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind instituirea unor măsuri după data de 1 iunie, urmând să fie aprobat într-o altă şedinţă.

Ludovic Orban a întrebat reprezentanţii Ministerului Muncii dacă sunt pregătiţi cu proiectul de ordonanţă de urgenţă necesar.

„Avem proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unor măsuri active în perioada de după 1 iunie. Rugămintea noastră este ca acest proiect să intre în prima lectură deoarece ieri am primit foarte multe propune pe la partenerii sociali… El este în avizare. El îşi va produce efectele…”, a transmis un secretar de stat din cadrul Ministerului Muncii.

Premierul a spus că această ordonanţă trebuie să intre în vigoare până la 1 iunie.

„Îl introducem în primă lectură. Atenţie, el trebuie să intre în vigoare până la data de 1 iunie pentru că practic reglementează chestiunea măsurilor active, menţinerii şomajului tehnic, noilor măsuri active după data de 1 iunie şi trebuie să intre în vigoare până la 1 iunie deci îl introducem în primă lectură şi mai facem o şedinţă mâine sau poimâine”, a explicat premierul Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS