Guvernul ar putea acorda un sprijin financiar pentru fostul președinte Emil Constantinescu

Membrii Guvernului vor lua în discuţie, în şedinţa Cabinetului care va începe miercuri, de la ora 12, un memorandum privind susţinerea financiară a fostului preşedinte al României Emil Constantinescu pentru activitatea desfăşurată în sprijinul învăţământului universitar românesc.

La secţiunea ”memorandumuri” a ordinii de zi a şedinţei de Guvern, la punctul 3, figurează unul cu tema ”sprijin financiar acordat domnului prof.dr. Emil Constantinescu, Preşedintele României în perioada 1996-2000, din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru activitatea internaţională pe care o desfăşoară în beneficiul învăţământului superior românesc”.

În octombrie 2016, Parlamentul a legiferat un alt proiect al fostului preşedinte Emil Constantinescu, anume înfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultură şi Civilizaţia Levantului.

Camera Deputaţilor a adoptat, în octombrie, în calitate de for decizional, legea privind înfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultură şi Civilizaţia Levantului, ca instituţie publică, finanţată de la bugetul de stat, în pofida criticilor Guvernului şi ale Academiei Române. Legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor cu 211 voturi “pentru” şi opt abţineri. Punctul de vedere al Guvernului a fost negativ, iar Academia Română s-a opus la rândul ei legii.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, împreună cu alţi 14 parlamentari precum Daniel Barbu, Varujan Vosganian sau Mihai Fifor.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS