Confidenţialitate

Guvernul anunță un pachet nou de ajutoare pentru victimele dezastrului de la Crevedia | AUDIO

Guvernul anunță noi ajutoare pentru victimele dezastrului de la Crevedia. Vor primi bani și cei care au însoțit pacienții transferați în străinătate, a declarat la începtul ședinței de Guvern – premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „2000 de euro pe lună câte unui însoțitor al răniților tratați în străinătate și 2000 de lei pe lună pentru un însoțitor al victimelor internate în țară”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Acordăm 2000 de euro pe lună câte unui însoțitor al răniților tratați în străinătate și 2000 de lei pe lună pentru un însoțitor al victimelor internate în țară. Ajutăm și persoanele singure și familiile care au casele lovite de incendiu. Vorbim de sume ce pornesc de la 2500 de lei și ajung la 10.000 de lei de familie, în funcție de cât de afectată este locuința”, a spus Marcel Ciolacu joi, 31 august 2023.

Între timp, ca după fiecare tragedie au început ”amplele” controale în toată țara. Vizate sunt lanțurile de alimentare cu carburanți – în special stațiile GPL.

Marcel Ciolacu: „Trebuie să schimbăm și legislația astfel încât cine nu are autorizație sau aviz de funcționare să răspundă și penal”

Premierul vrea modificarea legii pentru patronii care nu dețin autorizație de funcționare – astfel încât aceștia să răspundă și penal.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Toți acești așa-ziși patroni care fac zeci și sute de milioane de euro provocând trgedii de proporții nu au ce căuta în mediul de afaceri din România. Trebuie să schimbăm și legislația astfel încât cine nu are autorizație sau aviz de funcționare, mai ales pentru activități cu risc major, să răspundă și penal. În aces moment, doar plătesc o amendă și-și văd liniștiți de treabă. Adică produc alte drame”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Al treilea deces în urma dezastrului de la Crevedia