Confidenţialitate

Guvernul a aprobat ordonanța de urgență pentru reducerea cheltuielilor bugetare | AUDIO

Guvernul a aprobat ordonanța de urgență pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Astfel, ar urma să facă anul acesta economii de 5 miliarde de lei.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am adoptat o serie de măsuri în vederea unei chibzuiri a banului public. Față de forma pe care am avut-o în transparență decizională, au apărut și câteva modificări. Pe scurt – stabilirea de limite lunare de cheltuieli de către Guvern și derogarea de la aceste limite doar prin Memorandum aprobat tot de către Guvern, reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri și servicii, cu excepția cheltuielilor din domeniul sănătății și educației, interzicerea achiziționării, preluării în leasing sau a închirierii de autoturisme, mobilier și aparatură, birotică, de către autoritățile și instituțiile publice.”

Excepție vor face achizițiile de masini nepoluante cumpărate prin programul Rabla.

Ordonanța de Urgență prevede și suspendarea ocupării prin concurs a posturilor vacante din instituțiile publice. Această măsură nu se va aplica nici posturilor unice, nici în toate domeniile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Aici, prin memorandum sectoarele vor veni în fața Guvernului, dacă este necesară o derogare pentru acele sectoare unde este necesară în continuare angajarea de personal, inclusiv educație și sănătate.”

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Scădere semnificativă a inflației: de la 14,5% în martie, rata anuală a ajuns în aprilie la 11,23% | AUDIO