Confidenţialitate

Guvernatorul Deltei, demis. Baboianu i-a criticat pe Dragnea și Grindeanu pentru știucile prinse în Deltă

A fost demis Guvernatorul Deltei Dunării, Grigore Baboianu, a fost demis de premierul Sorin Grindeanu.

Grigore Baboianu este cel care i-a criticat pe șeful guvernului și pe șeful PSD, Liviu Dragnea, după ce oficialii au pescuit în Delta Dunării.

Grigore Baboianu a provocat „alergie” la vârful PSD când a spus la Europa FM că liderii partidului ar fi trebuit să elibereze peștii și să dea un exemplu, nu să îi omoare.

În locul său a fost numit redactorul șef al revistei Super Pescar.

Declarația lui Grigore Baboianu a fost făcută la Europa FM în urmă cu două săptămâni. Acesta a fost dezamăgit de faptul că premierul și liderul PSD s-au lăudat cu zecile de știuci capturate, în loc să promoveze pescuitul sportiv.

„-Domnul premier și domnul președinte al partidului (n.r. PSD) au avut acele permise de intrare în Delta Dunării. M-aș fi bucurat dacă cei doi sau unul din ei arătând o știucă de dimensiunile… este un trofeu! Nu poți să-l lași să moară! Ar fi putut demonstrativ, să o arate, să o pupe, să-i dea drumul în apă. Să zică: ”Domnule, așa faceți în Delta Dunării!” Da, cu siguranță, la următoarea descindere, un alt guvernator va putea să arate un astfel de exemplu din partea…

-De ce spuneți ”un alt guvernator”?

-Păi dacă dacă dau astfel de exemple…..”

Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a refuzat să spună unde anume au făcut premierul Sorin Grindeanu şi liderul PSD capturile de ştiuci.

În replică, Liviu Dragnea a declarat atunci că Grigore Baboianu ”vorbeşte ca să se afle în treabă” și că nu știe ”cine este acest personaj”. Preşedintele PSD s-a întrebat retoric și dacă motivele nervozităţii lui Baboianu nu ar fi legate de faptul că ”l-a păcălit cineva că va fi schimbat”.

„Am arătat captura, i-am dat drumul n-am pupat-o, dacă domnul guvernator consideră necesar, poate să-mi dea amendă”, a spus Liviu Dragnea

La sfârşitul lunii martie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris pe Facebook că l-a învăţat pe premierul Sorin Grindeanu să pescuiască, prim-ministrul prinzând nouă ştiuci, ceea ce este “foarte bine pentru un începător” care nu a pus niciodată mâna pe lansetă. Dragnea a postat şi fotografii de la pescuit.

Guvernator al Deltei a fost numit Mălin-Matei Muşetescu, fost redactor-sef al revistei Super Pescar.