Confidenţialitate

Guvernanții par să nu susțină creșterea salariilor pentru aleși și unii funcționari. Grindeanu: „S-a greșit la Senat, situația va fi corectată” | AUDIO

Guvernanții par că dau înapoi după ce, miercuri, Senatul a decis creșterea salariilor pentru parlamentari, aleși locali și unii funcționari. „S-a greșit la Senat, situația va fi corectată la Camera Deputaților”, spune vicepremierul Sorin Grindeanu.

Salariile parlamentarilor ar fi majorate cu 2.000 de lei brut, dacă s-ar aplica decizia senatorilor.

„Sunt convins că a fost o greșeală ieri ce s-a întâmplat în Senat și Camera Deputaților va repara această greșeală, să fie respinsă propunerea de la Senat. Sunt parlamentar, eu zic că indemnizația pe care o avem acum e absolut decentă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna , spune că a aflat din presă de creșterea salariilor, deși amendamentele privind majorările pentru demnitari au fost depuse de colegii săi de la UDMR:

„Am văzut în presă că s-ar mări cu 2.000 de lei brut, care ar însemna 1.000 de lei net. Așteptăm decizia în Camera Deputaților și discutăm după.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și ministrul Economiei, Florin Spătaru (PSD), cere răbdare pentru că votul decisiv se dă în Camera Deputaților:

„Haideți să așteptăm decizia Parlamentului și în funcție de asta bineînțeles că vom implementa această propunere pentru toate. Deocamdată salariul meu a rămas același, cred că e un salariu conform statutului pe care-l am. Propunerea n-a venit din partea Guvernului, a venit din partea Parlamentului și acolo nu mă pot pronunța. Nu știu care au fost argumentele cu care au venit parlamentarii pentru această creștere salarială.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă amintim, senatorii au crescut salariile pentru demnitari și alți funcționari miercuri, la câteva ore după ce Curtea Constituțională a decis că legea din iunie, prin care se majorau salariile pentru aleși locali și parlamentari încalcă legea fundamentală a țării.

Citește și: România ar putea fi prima țară europeană care ar urma să cumpere sistemul anti-rachetă Iron Dome produs de Israel

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea