Confidenţialitate

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre reglementări împotriva „scumpirii mascate” la raft: Premierul a comunicat o intenție / Este bine să consultăm producătorii și retailerii | AUDIO

Măsurile împotriva „jafului de la raft” – anunțate de Guvern. Cabinetul Ciolacu nu are stabilite măsuri în cazul producătorilor care au redus gramajul alimentelor, dar au menținut prețul, așa-numita „scumpire mascată”…, dar se vor purta negocieri cu asociațiile de producători din domeniu.

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului: Cred că premierul a comunicat o intenție

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Jurnalistă: „Cu ce scenarii porniți în această analiză care va contura măsura de reglementare? Mulțumesc”.

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului: „Înțeleg interesul dumneavoastră, care este evident împărtășit de opinia publică. Este începerea unei analize. Cred că premierul a comunicat o viziune, o intenție care poate fi declinată în acte normative care să poată să corecteze sau să transparentizeze procedurile comerciale pe care le regăsim la raft de câte ori facem cumpărături oricare dintre noi. Pot să apelez doar la un scenariu precedent. S-a constatat că este bine să consulți asociațiile. Mă gândesc în clipa asta și la producători, și la retaileri mai mari sau mai mici”.

Deși a cerut intervenția imediată a autorităților de control, premierul nu a precizat care instituții trebuie să se ocupe de acest lucru.

De asemenea, Guvernul nu poate preciza de când va fi introdusă o asemenea măsură.

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului: Nu există un termen

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Jurnalistă:Avem un orizont de timp pentru implementarea acestei măsuri?” 

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului: „În clipa asta nu știu să vă răspund. Nu știu dacă este vreun orizont de timp”.

Jurnalistă: „Creionarea unui act normativ după consultările pe care le menționați”.

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului: „Probabil cât mai rapid cu putință, dar trebuie să ținem cont de… cum să spun… concurează pentru atenția aparatului guvernamental. Dar este acolo. Dacă premierul a decis să deschidă alocuțiunea sa de la începutul ședinței de Guvern cu acest subiect, fără îndoială este unul prioritar”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Numărul cazurilor de tuse convulsivă a crescut. Medicul pediatru Mihai Craiu: Sunt confirmați 8 copii / Pentru sugari, maladia debutează cu învinețirea bruscă și pauze respiratorii | AUDIO