Confidenţialitate

Femeie din București, mușcată de mai mulți câini maidanezi. Victima are numeroase răni la mâini și picioare | AUDIO

O femeie a ajuns, miercuri, la spital, după ce a fost mușcată de mai mulți câini. Potrivit Poliției Capitalei, incidentul s-a petrecut pe câmpul de lângă digul Lacul Morii din București.

O persoană a sunat la 112 și a anunțat ce s-a întâmplat. La fața locului au ajuns polițiști și un echipaj de prim ajutor, iar femeia, cu numeroase răni la mâini și picioare, a fost transportată la spital.

Sesizată de polițiști, ASPA  ”Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor”  a ridicat, deocamdată, din zona respectivă un singur câine. Cătălina Trănescu, purtător de cuvânt al ASPA a spus la Europa FM că primiseră recent sesizări privind prezența câinilor în zona respectivă:

„Incidentul s-a întâmplat la granița dintre București și Ilfov, zona respectivă fiind un câmp deschis. Toate echipajele ASPA au pornit în zona respectivă, au fost identificați acolo 5-6 câini, unul dintre ei a fost tranchilizat și ridicat de colegi. Ceilalți au fugit însă colegii i-au urmărit și au identificat o curte din care presupunem că ar fi ieșit, în acest moment am sesizat poliția. Dacă ne referim la zona Lacul Morii, am avut o acțiune chiar săptămâna trecută, în urma unei sesizări de la un cetățean, a fost identificat un câine și a și fost ridicat la momentul respectiv.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În primele 3 luni ale acestui an, reprezentanții ASPA au ridicat de pe străzi peste 450 de câini fără stăpân. Animalele sunt abandonate pe străzi de stăpânii lor și pentru că nu sunt sterilizate, se înmulțesc foarte repede, spune Cătălina Trănescu:

„Proprietarii nu trebuie să le permită câinilor să iasă din perimetrul curții, deci cu siguranță ei riscă să fie sancționați conform legii. Câtă vreme există câini nesterilizați, care se înmulțesc atât în curți, cât și în afara lor și oamenii abandonează puii rezultați, dacă câinii se înmulțesc pe domeniul public, sigur că ne vom confrunta la infinit cu această problemă. De la începutul acestui an, au intrat în adăposturile ASPA 461 de câini.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sterilizarea și microciparea câinilor este gratuită. Cei care nu își sterlizează câinii riscă să fie amendați cu sume cuprinse între 5000 și 10 mii de lei.

Amenzi se dau și pentru cei care abandonează animalele pe domeniul public, dar polițiștii nu reușesc de fiecare dată să-i depisteze, deoarece câinii prinși nu au microcip.