Grindeanu, după respingerea moțiunii: Guvernul nu va mai da OUG în domenii precum justiția sau fiscalitatea

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, la Parlament, după respingerea moțiunii de cenzură, că Guvernul pe care îl conduce nu va mai da ordonanţe de urgenţă în domenii sensibile precum Justiţia sau fiscalitatea.

Premierul a precizat că îşi doreşte să abordeze astfel de lucruri sensibile ”în dialog cu toată lumea”.

”Mai mult decât a reafirma încă o dată faptul că pe tot ceea ce înseamnă subiecte sensibile, aşa cum e Justiţia, lucrurile n-o să se desfăşoare aşa (prin OUG – n.red.). Şi mai mult decât faptul că am reiterat dorinţa de a aborda lucrurile în dialog cu toată lumea pe tot ceea ce înseamnă aceste puncte sensibile, nu pot să fac mai mult decât să reafirm. Rămâne ca timpul să dovedească dacă lucrurile s-au întâmplat aşa sau nu, eu vă spun decizia mea ca aceste lucruri să se întâmple în acest fel”, a declarat Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă doar Justiţia este un domeniu sensibil în care Guvernul nu va mai legifera prin OUG, Grindeanu a dat ca exemplu domeniul fiscal.

”Nu ştiu, o să mai vedem. Poate pe domeniul fiscal o să aflăm că e un domeniu sensibil şi lucrurile astea vreau să le facem în mod normal”, a mai spus şeful Guvernului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS