Confidenţialitate

Grindeanu, dispus să discute transferul Metrorex la PMB | AUDIO

Metrorex are nevoie până la finalul anului de încă 700 de milioane de lei, spune Ministrul Transporturilor. Compania de stat are datorii mari inclusiv către compania Alstrom care asigură mentenanța garniturilor, iar în această perioadă, trenurile ajung uneori în stații mai rar.

Ministrul Sorin Grindeanu spune că s-a saturat ca aceste datorii să fie mijloc de presiune asupra Guvernului, așa că pune în discuție transferul Metrorex la Primaria Generala a Bucureștiului.

Sorin Grindeanu: „De ce să plătească un moldovean pentru transportul din București?”

„Mă aștept de la viitorul Consiliu de Administrație ca aceste practici legate de sumele de bani care se tot așteaptă de la bugetul de stat să se dimineze și să se elimine în timp. Aproximativ 700 de milioane au cerut cei de la Metrorex. Și subvenția și alte capitole. Am înțeles, e de înțeles național și se pot găsi soluții. Dar de ce să plătească un moldovean pentru transportul – știu că supă bucureștenii acum, dar nu e corect”, a spus Sorin Grindeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor acuză că în ceea ce privește unele lucrări, Metrorex se plânge că Primăria Generală răspunde solicitărilor mult prea greu.

Sorin Grindeanu: „Trebuie să existe o relaționare foarte bună cu primăria Municipiului București pe diverse avize”

„Dacă vorbim despre metrou, trebuie să existe o relaționare foarte bună cu primăria Municipiului București pe diverse avize, acorduri. Relaționarea, din ce îmi spun colegii mei, timpii de așteptare pe diversele proiecte sunt destul de mari. Să nu credeți că arunc responsabilitatea acestui proiect în spatele Primăriei Municipiului București. Nu. Doar spun că, fiind proiecte importante, poate că ar trebui să fie gestionate cu celeritate”, a mai spus Sorin Grindeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reacția lui Nicușor Dan, primarul Capitalei

Primarul Capitalei i-a dat replica pe Facebook ministrului Transporturilor.

Nicușor Dan a scris că deși Bucureștiul produce aproximativ un sfert din PIB-ul României, mult peste media națională, administrația nu primește de la Guvern sumele necesare.

„Asta e realitatea, iar dincolo de asta mai constat că PSD e în continuare un partid anti-București”, a conchis Primarul General al Bucureștiului.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește și: Ministerul Transporturilor a semnat cel mai scump contract pentru o secțiune de autostradă, de 5,3 miliarde de lei pentru 37 de kilometri | AUDIO