Grimus lansează videoclipul piesei „Piblokto” – VIDEO

Grimus lansează cel de-al doilea single și videoclip de pe noul album, ”Unmanageable Species”.

Numele piesei, Piblokto (sau Arctic hysteria), definește o reacție isterică și irațională, însoțită de accese de violență, precedată de amnezie. Piesa, la compoziția căreia au participat toți membrii trupei, face parte de pe albumul cu numarul patru semnat Grimus, „Unmanageable Species”, care se va lansa oficial pe 23 februarie.

Clipul piesei „Piblokto” a fost filmat la finalul lunii ianuarie, în Cluj, și îl are ca regizor pe Iustin Andrei Surpanelu, cel care semnează regia și pentru precedentul single, „Carelessly”, primulextras de pe noul album.

Despre clip, regizorul spune că și l-a imaginat ca pe o poveste din backstage-ul unui concert Grimus, atunci când solistul își trăiește cele câteva momente singur, de dinainte de show. Cumva, în acele clipe, el rememorează povestea piesei, așa cum și-au imaginat-o membrii trupei când au compus-o.

“Este un clip în care băieții își joacă rolurile de pe scenă”, explică Iustin Andrei Surpanelu.

“Grimus în ipostaza lor cea mai firească, pe același drum, mereu diferit, cu aceleași emoții, mereu surprinzătoare, aceiași oameni mereu în transformare, în timp ce străbat dintre culise și scenă” – acesta este noul clip de la ”Piblokto”, descris de Vali Rauca, textierul piesei.