Confidenţialitate

Greva angajaților Lufthansa va duce la anularea a 1.000 de zboruri din Germania

Greva Lufthansa de miercuri din Germania duce la anularea a peste 1.000 de zboruri. Practic aproape toate zborurile din Frankfurt și Munchen nu vor mai decola. Sindicatele cer salarii mai mari pentru angajați.

Greva de o zi este organizată de un sindicat cu 20.000 de membri. Vine în contextul în care traficul aerian în Europa a fost dat peste cap toată vara, cu numeroase întârzieri, zboruri anulate și bagaje pierdute.

Printre cele mai afectate aeroporturi sunt Frankfurt, Munchen, Berlin și Dusseldorf. Aproximativ 135.000 de pasageri ar urma să aibă de suferit.

Sindicatele au cerut o creștere salarială de aproape 10%, în contextul suprasolicitării angajaților, ca urmare a problemelor de personal, și a inflației în creștere.

Conducerea companiei consideră greva drept nerezonabilă. Următoarea rundă de negocieri între cele două părți ar urma să aibă loc la începutul lunii viitoare.

Luftansa este al doilea cel mai mare operator aerian din Europa după low-costul Ryanair.

Citește și: Ryanair ar fi ajuns la un acord cu piloții care urmau să intre în grevă. Operatorul va majora salariile și va oferi condiții mai bune de muncă

Foto: Shutterstock