Confidenţialitate

Personalul de la sol al Lufthansa intră în grevă. Se anunță întârzieri și chiar curse anulate

În plin sezon al vacanțelor, personalul de la sol al companiei aeriene Lufthansa intră, miercuri, în grevă. Din această cauză, vor fi întârzieri și chiar curse anulate, avertizează sindicaliștii. Ei cer majorarea salariilor, în condițiile în care sunt afectați de inflație și de programul de lucru suplimentar.

Greva angajaților Lufthansa va afecta aeroporturile din Germania, inclusiv pe cele din Frankfurt și Berlin, potrivit agenției Reuters.

Vor fi întârzieri ale zborurilor și chiar curse anulate, chiar dacă protestul e declanșat de personalul de la sol. E vorba despre angajați care se ocupă de activități cruciale, cum ar fi întreținerea aeronavelor și mutarea acestora departe de porțile de îmbarcare către pistele de decolare.

Sindicatele cer creșterea salarilor cu 9,5% sau măcar cu 350 de euro pe lună pentru cei 20.000 de salariații de la sol, afectați de inflație, dar și de programul de lucru suplimentar impus ca urmare a deficitului de personal din aeroporturi.

La ultima negociere, conducerea Lufthansa a oferit o majorare în etape: cu 150 de euro pe lună până la sfârșitul anului și cu încă 100 la începutul anului viitor, plus o creștere de 2% de la jumătatea anului 2023, în funcție de încasările companiei.

Sindicaliștii au respins oferta și au spus că e insuficientă pentru a compensa inflația care a depășit 8% în Germania.

Citește și: Compania aeriană care a primit cea mai mare amendă acordată vreodată de ANPC unui operator economic

Foto: Shutterstock