Confidenţialitate

Ryanair ar fi ajuns la un acord cu piloții care urmau să intre în grevă. Operatorul va majora salariile și va oferi condiții mai bune de muncă

Compania de transport aerian Ryanair anunță că ar fi ajuns la un acord cu piloții din Franța și Spania care au protestat în ultima perioadă. Operatorul irlandez low-cost a transmis că va majora salariile, cum au cerut sindicatele și că va oferi condiții mai bune de muncă.

O valabilitate de 5 ani, atât va avea acordul la care au ajuns conducerea Ryanair și sindicatele piloților din Franţa şi Spania.

Acesta prevede revenirea la salariile pe care angajații le aveau înainte de pandemia Covid și îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Spre exemplu, Uniunea Piloților din Franța ceruse o creștere a salariului de bază și plata orelor suplimentare.

De-a lungul protestelor din ultima perioadă, însoțitorii de bord ceruseră, pe lângă creșterea salariilor (de fapt, revenirea la veniturile pe care la încasau înainte de criza Covid) și asigurarea de hrană și apă la bordul aeronavelor.

Să amintim: în acest weekend era anunțat o nouă grevă în Franța. Piloții Ryanair anunțaseră că greva va avea loc pe aeroportul Paris Beauvais, în Franța, pe 23 și 24 iulie…dar că și aeroporturile din Marsilia, Bordeaux și Toulouse ar putea fi, de asemenea, afectate. Tot în acest weekend vor fi în grevă și piloții și însoțitorii de zbor Ryanair  din Belgia.

Cei care au cumpărat bilete sunt sfătuiți să verifice din timp situația zborurilor, multe dintre ele fiind date peste cap în acest sezon estival.

Citește și: Ford anunță concedieri în mai multe state. În jur de 8.000 de angajați vor fi disponibilizați