Confidenţialitate

Gregorian Bivolaru, audiat la Poliția Capitalei în dosarul fugii sale în străinătate

Liderul MISA,  Gregorian Bivolaru, e audiat miercuri la Poliția Capitalei, unde dă explicații în dosarul privind trecerea frauduloasă a frontierei.

În 2004, el a reușit, nu se știe cum, să fugă din țară, deși era urmărit penal pentru act sexual cu un minor.

În legătură cu fuga sa, Gregorian Bivolaru a dat, de-a lungul timpului, declarații contradictorii:  inițial, a spus că a fost ajutat să treacă granița de către persoane și instituții publice, după care a susținut contrariul.

Gregorian Bivolaru se află în prezent după gratii – după ce a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru act sexual cu un minor.

A fost adus însă la sediul Poliției Capitalei pentru a da explicații în legătură cu fuga sa din România, în august 2004.

Recent, la Tribunalul Bucureşti, liderul MISA spunea că nu a fost ajutat de nimeni să treacă granița.

Anterior însă, atunci când a fost prins în Franța, Bivolaru le-ar fi spus polițiștilor că sunt persoane care ar putea avea de suferit după extrădarea lui, potrivit agenției de știri Mediafax. 

Dacă mă trimiteţi în România nu îmi faceţi rău doar mie ci şi mai multor adepte ale mele, care ocupă funcţii publice şi de înaltă demnitate“, ar fi spus el după capturare.

Liderul MISA a fost extrădat din Franța în România pe 22 iulie.  Anterior, primise azil politic în Suedia, iar autoritățile din această țară îi respinseseră cererile de extrădare.

Gregorian Bivolaru mai este vizat de o anchetă și în Italia. Printre acuzații se numără recrutarea tinerilor pentru practicarea de orgii sexuale şi pornografie.