GRECIA: Suspiciune de coronavirus într-o tabără de migranți de pe insula Kea

În jur de 190 migranţi eşuaţi pe insula elenă Kea se aflau, joi, în carantină într-un hotel abandonat din portul de la Marea Egee, din cauza unei suspiciuni de infectare cu coronavirus în rândul grupului, relatează France Presse, citat de Agerpres.

Petrolierul care îi transporta clandestin pe aceștia, în majoritate afgani, iranieni şi somalezi, printre care şi 38 minori, a eşuat, luni, pe timp de furtună.

O persoană care prezenta febră a fost evacuată la Atena pentru a fi testată la coronavirus.

Trei femei însărcinate şi un refugiat rănit la un picior au fost şi ei trimişi la Atena, iar trei bărbaţi suspectaţi de trafic de persoane au fost arestaţi, a precizat Tzouvaras.

Restul grupului, de care se ocupă personal al Crucii Roşii, se găseşte în carantină pentru 14 zile într-un hotel dezafectat, ‘inadecvat’ pentru refugiaţi, din portul Korisia.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru Migraţii a anunţat că aceştia vor fi transferaţi, cel târziu duminică, în ‘tabere precum cea de la Malakasa’, situată la 40 km de Atena şi unde au fost transferaţi recent zeci de migranţi sosiţi pe Lesbos.

Purtătorul de cuvânt a dat asigurări că migranţii aflaţi în hotel nu au venit în contact cu populaţia locală şi că vor fi luate toate măsurile de precauţie, inclusiv în timpul transferului lor pe continent.

‘Suntem pe o mică insulă turistică’, iar grupul de refugiaţi ‘înseamnă 10% din populaţia noastră şi nu avem infrastructuri pentru a-i primi’, a afirmat un oficial local.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS