GORJ: Spray-ul antimolii pune pe drumuri specialiștii în decontaminare

 

Specialiștii în științe militare privind contaminarea cu radiații au mers în Gorj pentru a preleva probe din casele unor bătrâne.

Femeile din comuna Mușetești s-au plâns Guvernului de faptul că, după ce au folosit două spray-uri împotriva moliilor, s-au contaminat.

Rezultatul va fi aflat peste două săptămâni.

 

 

Cele două femei în vârstă de 54 și 61 de ani din comuna Mușetești susțin că în urmă cu câteva luni ar fi cumpărat dintr-un magazin din Târgu Jiu două spray-uri împotriva moliilor.

După ce le-au folosit, bătrânele spun că a început calvarul.

Deși au aerisit foarte bine camerele, acestea n-au mai putut fi folosite.

Am auzit vecinele că de când au folosit acele spray-URI nu mai pot sta în cameră. Că li s-au umflat buzele și că e un miros de îți taie respirația. Eu le-am întrebat de unde au cumpărat acele soluții și mi-au spus că de la un magazin din Târgu-Jiu. M-am speriat și eu când am văzut atâtea lume și atâția pompieri„, povestește o vecină.

În locuințe persistă un miros iritant, iar dacă femeile stau mai mult în acest mediu, li se irita căile respiratorii.

Tot ce pot să vă spun este că am folosit un spray antimolii și de atunci nu mai putem respira în casă„, a declarat una dintre bătrâne.

Așa că, pentru a înlătura orice suspiciune, la Mușetești s-a prezentat o echipă formată din angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, specialiști în domeniul chimic, biologic, radiologic nuclear și un expert de la Institutul Cantacuzino.

După ce au examinat casele, aceștia au prelevat probe de pe mai multe obiecte pentru a le supune unei expertize.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS