Confidenţialitate

Gorj: Prefectul cere înlocuirea șefului de la Ambulanță, după ce mai multe tuburi de oxigen au fost pierdute sau date unor persoane | AUDIO

Prefectul de Gorj cere Ministerului Sănătății înlocuirea directorului Serviciului de Ambulanță Gorj pentru management defectuos, după ce corpul de control a scos la iveală mai multe abateri. Una dintre ele: gestionarea proastă a fondurilor în privința achiziției de oxigen de pe autospeciale.

Raportul conține constatări privind efectuarea de plăți nejustificate în ceea ce privește achiziția tuburilor de oxigen de pe autospecialele de intervenție.  Mai exact, 15 butelii de oxigen au fost pierdute sau date anumitor persoane din afara instituției, pentru care unitatea plătea chirie.

Prejudiciul doar pe o lună este de 15.000 de lei. Așa se face că, de cele mai multe ori, ambulanțele plecau la intervenții fără oxigen.

O altă constatare a corpului de control este aceea că amenzile aplicate de diverse instituții de control, DSP, DSU, ITM, nu erau achitate în termen, iar managerul nu a recuperat banii de la persoanele vinovate, de cele mai multe ori fiind chiar managerul.

De asemenea, s-a constatat că o lucrare de construcție a unui garaj a fost efectuată fără să fie prinsă în bugetul de investiții, în valoare de aproape 150.000 de lei, bani care au ajuns ilegal în contul unei firme.

Pentru toate acestea, prefectul de Gorj a cerut Ministerului Sănătății înlocuirea corpului managerial al Ambulanței Gorj și numirea unui conduceri militare. În același timp, a fost sesizată Politia și ANAF pentru a face verificările necesare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Gabriela Mladin

Citește și: Alexandru Rafila nu știe când vor fi reluate discuțiile în coaliție pe tema certificatului verde | AUDIO