Confidenţialitate

Gorj: Jumătate din cazările de la Rânca, fără apă de aproape o săptămână. Mulți turiști renunță la sejur și cer banii înapoi | AUDIO

În stațiunea Rânca, din județul Gorj mulți dintre turiștii care s-au cazat în pensiuni nu au apă, de aproape o săptămână. Mulți dintre ei, veniți chiar sa-și petreacă sărbătorile de iarnă, au renunțat la sejur și au cerut banii înapoi.

Zăpada și pârtiile din stațiunea Rânca au atras sute de turiști în această perioadă pentru a-și petrece sărbătorile de iarnă. Numai că, o parte dintre ei, au avut surpriza să constate că nu au apă. Situația durează de o săptămâna și sunt afectate spațiile de cazare din jumătate de stațiune.

Ion Tomiță, cabanier: „O parte din turiști au plecat acasă, au cerut și resituirea banilor, chiar dublu față de cât au dat pentru că este normal, oamenii fac un efort de timp și financiar ca să ajungă în Rânca și aici să constate că nu au apă.”

De vină sunt rețelele de aducțiune a apei care nu au suficientă presiune, mai ales pe timp de secetă și când există consum mare. Turiștii care au ales să rămână în stațiune în aceste condiții fac față cu greu situației.

Cabanier: ”Cărăm apă de la alte pensiuni care au, cu bidoanele cu mașina.”

Această situație durează de ani de zile, iar autoritățile din zonă nu au găsit, încă, o soluție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Gabriela Mladin

Citește și: Cea mai mare petrecere de Anul Nou este la Europa FM – ReveliONAIR 2022