Confidenţialitate

Gorj: Evaziune fiscală de peste un milion de lei în numele unei asociații de proprietari | AUDIO

Evaziune fiscală de peste un milion de lei în numele unei asociații de proprietari din Gorj. Suspecții sunt din județ Olt, unde polițiștii au facut 11 percheziții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit anchetatorilor, reprezentanții unei societăți comerciale, din orașul Balș, județul Olt, ar fi făcut, în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2021, achiziții de produse alimentare și nealimentare, de la un lanț comercial din România, în numele unei asociații de proprietari din județul Gorj. Valoarea acestora este de peste 9.000.000 de lei.

Produsele achiziționate ar fi fost apoi vândute prin intermediul lanțului de magazine și al unităților de alimentație publică deținute de firma din Olt, însă nu au fost înregistrate în contabilitate.

Prejudiciul creat bugetului de stat se ridică la peste 1, 3 milioane de lei. În urma perchezițiilor polițiștii au ridicat mai multe documente și continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: Cristian Năsulea, profesor de economie, despre măsurile fiscale dezbătute de Guvern: S-ar putea ca mulți oameni să-și ducă taxele în altă țară | AUDIO