Gorj: Doi turiști s-au rătăcit pe muntele Godeanu din cauza vremii

Doi turiști, o femeie și un bărbat, s-au rătăcit in muntele Godeanu.

Din cauza vremii nefavorabile n-au mai știut sa se întoarcă spre cabană.

In recuperarea lir au plecat salvamontiștii, jandarmii montani și angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgentă Gorj.

Primele informații arată ca cei doi nu sunt răniți, însă au fost surprinși de furtună, existând pericolul ca aceștia sa între in șoc hipotermic.

Cele două persoane, un bărbat și o femeie, au plecat aseară pe creasta muntelui Godeanu, iar în această dimineață au vrut să coboare.

Doar că vremea rea i-a încurcat, s-au abătut de la traseu din cauza vizibilității reduse din munte, unde plouă și e ceață densă.

Turiștii au putut să comunice pe 112 că se află la 8 km de Cerna sat, dar nu mai văd drumul, nu-l mai recunosc și că au nevoie să fie preluați de salvatori.

Cei doi s-au rătăcit în zona montană între vârful Dobre și vârful olanele din Masivul Godeanu. Cele două persoane au fost localizate, nu sunt rănite, iar salvamontiștii, jandarmii montani și angajații ISU Gorj au urcat pe munte pentru a le coborî in siguranța.

Salvamontistii susțin că turiștii au fost surprinși de ploaie și că trebuie să se ajungă la ei până la lăsarea întunericului. Pe drum vor face aproape cinci ore, din care trei doar pe jos.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS