Gheorghe Nichita, audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie

La intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Gheorge Nichita a spus doar că a fost citat să se prezinte în faţa procurorilor, dar nu a precizat și motivul.
Mediafax, care citează surse judiciare, că Gheorghe Nichita a fost chemat la DNA pentru a fi prezent la percheziţia informatică a calculatoarelor ridicate în timpul perchezițiilor de la Primăria Iași şi la Poliția Locală Iasi, precum și de la vila primarului.

Gheorghe Nichita este suspectat în acest dosar că îi folosea pe angajații Poliției Locale Iaşi să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliției Locale îi raporta detaliile legate de persoanele urmărite.

Adina Samson, șef de serviciu în Primăria Iași, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relaţie de câţiva ani, l-ar fi denunţat pe acesta. Pe lângă angajați ai Poliției Locale și ai altor instituții din Primărie, Gheorghe Nichita s-ar fi folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, , pentru a își urmări iubita și a amenința un bărbat cu care s-a întâlnit aceasta.
În acelaşi dosar sunt cercetaţi, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale Iaşi, şi Ștefan Avîrvarei, șef serviciu în aceeaşi instituţie.