Confidenţialitate

Gestionarea epidemiei, dezbătută într-o nouă ședință la Cotroceni

O nouă şedinţă pe tema măsurilor pentru gestionarea epidemiei de coronavirus este programată, marţi, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului i-a convocat pe premier, miniştrii Sănătăţii, Afacerilor Interne și Muncii, alături de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Discuțiile vor începe la ora 13.00.

În contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu nou coronavirus a trecut de 2.000, România intră în ceea ce autoritățile numesc “scenariul 4” de mobilizare.

Printr-o nouă ordonanță militară, orașul Suceava și 8 localități limitrofe au fost închise.

Luni seara, 13 noi decese cauzate de COVID-19 au fost raportate la Suceava, ridicând bilanțul epidemic la 65 de cazuri mortale. 21 dintre acestea s-au înregistrat la Suceava.

Viceprimar al municipiului Suceava, Lucian Harșovschi le cere autorităților să clarifice ordonanță militară care a baăgat în carantină totală, de luni noapte, orașul reședință de județ și alte 8 localități învecinate. Potrivit lui, patronii din oraș nu știu dacă să îi mai primească pe muncitori la muncă.

“Trebuie clarificat exact, pentru că există o zonă gri în ceea ce înseamnă activitate economică. Gândiți-vă că sunt foarte multe fabrici în municipiul Suceava, care au angajat din afara zonei de protecție și oamenii trebuiau să vină la muncă și să plece. Trebuie să clarificăm dacă se va putea acest lucru sau nu”, ne-a declarat viceprimarul.

Lucian Harșovschi adaugă că edilii Sucevei nu au fost anunțați, în prealabil, despre emiterea Ordonanței Militare Nr 6.

Primarul comunei sucevene Bosanci a povestit – la Europa FM – că Poliția și Jandarmeria au creat deja filtre rutiere, astfel încât populația să nu mai iasă și să nu mai intre în localitate. Potrivit lui Neculai Miron, la Bosanci au apărut câteva focare de coronavirus, însă pacienții sunt izolați.