Confidenţialitate

George Tuță câștigă Primăria Sector 1. Rezultatele finale vor fi comunicate după rezolvarea contestațiilor depuse la BEC. Armand acuză fraudarea alegerilor locale | AUDIO

Numărătoarea și centralizarea voturilor de la Sectorul 1 s-a încheiat. Rezultatele finale vor fi comunicate după rezolvarea contestațiilor depuse la Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti. Câștigător după numărarea voturilor este candidatul PNL George Tuță, cu o diferență de 500 de voturi, față de Clotilde Armand, USR. În continuare, actualii primari de la sectoarele 1 si 2 ale Capitalei acuză fraudarea alegerilor locale. Clotilde Armand susține că în peste 40 de sectii din sectorul 1 s-au pierdut peste 2.000 de buletine. Aceasta a cerut din nou renumărarea voturilor

Clotilde Armand: „Fac un apel la autorități să accepte renumărarea voturilor, pentru că nu au nimic de ascuns”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Cifrele, matematic, nu corespund. Din 166 de secții de votare am reușit să analizăm 40, unde s-au pierdut 2907 de buletine și s-au pierdut 500 de voturi. Nu știm unde sunt buletinele, nu știm unde sunt voturile. Fac un apel la autorități să accepte renumărarea voturilor, pentru că nu au nimic de ascuns”, a declarat joi Clotilde Armand.

Clotilde Armand a publicat pe rețele de socializare fotografii cu procesele verbale, despre care spune ea, au fost completate greșit.

În replică, George Tuță, contracandidatul PSD-PNL, a spus că acuzațiile actualului primar de sector, Clotilde Armand, sunt nefondate, iar procesele verbale au fost semnate inclusiv de reprezentanți ai USR.

George Tuță: În 163 de secții din 166 au fost toate deciziile de aprobare a proceselor verbale prin unanimitate

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În cele 166 de secții care sunt acum, în 163 deja au fost toate deciziile de aprobare a proceselor verbale prin unanimitate, adică inclusiv a reprezentanților domniei sale”, a spus George Tuță.

Și Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, spune că în urma renumărărilor efectuate în două secţii, a recuperat 294 de voturi.

Într-o secție, voturile sale fuseseră inversate, în procesul verbal, cu cele ale unei contracandidate.

Radu Mihaiu: „O parte din saci erau desfăcuți acolo”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„S-a dovedit că am avut dreptate, s-a dovedit că într-adevăr voturile fuseseră inversare. Sacii erau desfăcuți. O parte din saci erau desfăcuți acolo”, a spus Radu Mihaiu.

Biroul Electoral Central a anunțat în ședința de ieri că a respins mai multe cereri pentru anularea alegerilor locale de duminică, inclusiv pe cea formulată de actualul edil al Sectorului 1, Clotilde Armand.

Clotilde Armand și Radu Mihaiu sunt la câteva sute de voturi în spatele contracandidaților lor de la PSD-PNL, George Tuță și Rareș Hopincă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea și George Călin

Citește și: Legea privind locuințele de protocol va fi modificată de Guvern. Ce categorii de demnitari vor fi scutite de la plata chiriei și a întreținerii imobilelor | AUDIO