Confidenţialitate

George Mihăiţă şi Marcel Iureş, împreună pe scenă la FNT 30, duminică, de la ora 22

Cea de-a 30-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care are loc online pe www.fnt.ro, la postul TVR și on-air în perioada 22 – 29 noiembrie 2020, conține unele dintre cele mai impresionante spectacole românești produse în ultimii 30 de ani.

Criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu și Călin Ciobotari, care asigură direcția artistică, au alcătuit un program bogat în evenimente, prezentând un concept bazat aproape exclusiv pe revizitarea istoriei FNT din ultimele trei decenii.

Orele înaintate ale serii sunt dedicate la FNT 30 întâlnirii cu spectacolele din secţiunea ”arta ACTORULUI mare”.

La ora 22:00 George Mihăiţă şi Marcel Iureş îmbracă hainele unui timp ce are răbdare, dintr-o Siliştea-Gumeşti atemporală. Discută cu tâlc şi umor în chip de Cocoşilă şi Moromete ai lui Marin Preda în spectacolul ”Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, în regia lui Alexandru Dabija.

Un spectacol pe un text care porneşte de la romanul iconic al literaturii române postbelice – „Moromeţii”- de Marin Preda.

Spectacolul este disponibil pentru vizionare pe fnt.ro de duminică, 22 noiembrie, ora 22:00, până marți, 24 noiembrie, ora 22:00.

Accesul la toate spectacolele și evenimentele este gratuit.

FOTO: Alexandru Iureș / FNT