George Harrison, vedeta dimineţii la Născut de Ziua lui

George Harrison, fostul chitarist al trupei britanice The Beatles, s-a născut pe 25 februarie 1943.

‘La Născut de ziua lui, chiar pe unul dintre membri The Beatles, adică pe acela care a scris piesa Here Comes The Sun și care a fost poreclit Cel Tăcut.

Eroul nostru de astăzi s-a apucat de scris piese pentru The Beatles oarecum la întâmplare. John, Paul și Ringo l-au lăsat în camera de hotel pentru că era răcit și, mărturisește el – am făcut un exercițiu să văd dacă pot scrie o piesă. Așa s-a născut – în 1963 – Don’t Bother Me.

De asemenea, cel născut pe 25 februarie a fost primul dintre cei 4 din trupă care a adoptat frizura celebră cu părul peste frunte și urechi, cunoscută sub numele de Mop Top.

A colaborat cu artiști precum Bob Dylan, Eric Clapton si Tom Petty. De altfel, cu Eric Clapton a colaborat și prima lui soție, in sensul că Patti Boyd l-a părăsit pentru Clapton’, l-au descris Vlad şi George pe George Harrison.

George Harrison, fostul chitarist al trupei britanice The Beatles şi membru în Ordinul Imperiului Britanic, s-a stins din viaţă pe 29 noiembrie 2001. George Harrison a murit, la Los Angeles, la vârsta de 58 de ani, din cauza unui cancer pulmonar.

George Harrison, Paul McCartney, John Lennon şi Ringo Starr au format trupa The Beatles, în anii 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.