Confidenţialitate

GCS: Autorităţile au în vedere creşterea capacităţii de testare pentru noul coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică transmite, vineri, că autorităţile au în vedere creşterea capacităţii de testare pentru noul coronavirus (COVID-19), prin instruirea personalului necesar şi achiziţionarea de noi aparate Real Time PCR.

Până în prezent, la nivel naţional au fost realizate 8.284 de teste.

Joi, numărul acestora era de 4.973. Această diferenţă, explică GCS, este şi rezultatul schimbării metodologiei de raportare “în sensul menţionării numărului total de teste realizate, chiar dacă anumite persoane au realizat mai mult de un singur test pentru noul coronavirus (COVID-19)”.

GCS afirmă că a crescut numărul de teste realizate la nivelul centrelor care beneficiază de aparatura necesară.

La nivel național, vineri sunt confirmate 308 de cazuri de nou coronavirus. De la precedenta informare a autorităților, numărul îmbolnăvirilor a crescut cu 31.

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 17 ani și 89 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

31 pacienți s-au vindecat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul de tip nou. Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Din cele 8.284 de teste prelucrate, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu Covid-19.

Președintele Klaus Iohannis a făcut, vineri, un nou apel către populație. „Contează enorm ca fiecare dintre noi să urmeze regulile recomandate de autorități”, susține șeful statului. „Împreună, și doar împreună, vom reuși”, a adăugat Klaus Iohannis.

„Protejați-vă pe voi și pe cei dragi, păstrați distanța, iar dacă vă întâlniți, nu vă mai strângeți mâna și nu vă mai îmbrățișați, nu vă expuneți și nu îi expuneți pe ceilalți pericolului infectării!”, a îndemnat liderul de la Palatul Cotroceni.