Confidenţialitate

Gazetarul C.T. Popescu, despre cazul din Caracal: Ar trebui doliu naţional pentru cele două fete şi pentru statul român

Inutil şi populist – aşa vede scriitorul şi gazetarul Cristian Tudor Popescu Referendumul propus de premierul Viorica Dăncilă, pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie.

Cristian Tudor Popescu spune că s-a ajuns în această situaţie tocmai din cauza modificărilor legislative făcute de PSD în ultimii ani.

“Ce Referendum? Cum să faci Referendum? Să întrebi lumea … ce? E bine să fie bine, ca să nu fie rău? Cine ar fi împotriva acestor creşteri de pedepse? PSD-ul şi doamna Dăncilă care de peste 3 ani nu a făcut altceva decât să transforme justiţia într-o protectoare a criminalilor, a violatorilor şi a corupţilor. Asta a făcut! prin modul în care s-a modificat legislaţia, prin Ordonanţele de urgenţă care au fost date, prin recursul ăla compensatoriu prin care au fost eliberaţi criminalii şi urmează să iasă şi alţii … ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ce ar trebui făcut, însă, în situaţia în care dispariţia celor două fete din Caracal a scos la iveală numeroase nereguli legate de modul de intervenţie a autorităţilor, de funcţionarea şi dotarea acestora, dar şi de ineficienţa unor proceduri?

Cristian Tudor Popescu spune că “Toate schimbările să fie schimbate! tot ce s-a schimbat sub PSD din 2007 până acum să fie anulat şi să se revină la legile de dinainte. Asta să facă doamna Dăncilă şi nu are nevoie de Referendum  pentru asta. prin majoritate parlamentară …. Şi nu prin OUG pentru că tocmai a fost un referendum care  descurajează OUG în domeniul justiţiei. Problema erau pedepsele? Adică genul ăsta de criminal n-ar mai fi comis faptele dacă se gândea … domne, nu mai iau 10 ani, iau 20! Nu!
Aceşti oameni sunt recidivişti, sunt serial keller.

Problema nu sunt pedepsele, ci oamenii care trebuia să intervină. Poliţiştii, procurorii … oamenii ăştia care acţionează după principiul: mai bine nu ne băgăm, că … cine ştie ce se întâmplă! Ar trebui să se declare o zi de doliu naţional. Pentru fetele astea omorâte şi chinuite. O zi de doliu şi pentru statul român. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.