Premierul Dăncilă: Referendum pentru înasprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie

Premierul a declarat, sâmbătă, că a luat câteva decizii necesare după cazul adolescentei ucise la Caracal, în cazul căreia autoritățile au intervenit prea târziu,

„Mi-am anulat toate vizitele de azi. M-am întâlnit ugent cu ministrul de Interne care mi-a transmis planul de acțiune. I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal. Am decis un grup de lucru inter-instituțional pentru eficientizarea timpilor de răspuns, grup condus de Raed Arafat. Voi propune acest apect la ședința CSAT de marți.

„De asemenea analizez posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor penru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie”, a declarat Viorica Dăncilă, sâmbătă, la Guvern.

Premierul a adăugat că este analizată și posibilitatea emiterii unei ordonanțe de urgență „pentru eliminarea tuturor deficiențelor legislative care vor fi identificate de către grupul de lucru”, precizând că în 15 zile un grup de lucru interinstituțional va avea un plan de acțiune în acest.” – a spus Viorica Dăncilă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS