Confidenţialitate

Gabriela Firea: Proprietarii clădirilor cu risc seismic ar putea fi evacuați

Primarul Gabriela Firea a declarat intr-o emisiune televizată că proprietarii cladirilor cu risc siesimic care refuză ar putea fi evacuați.

Edilul susține că a lucrat împreună cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale pentur inițierea unui proiect de lege care să permită evacuarea locatarilor din clădirile cu bulină rușie, iar pe perioada consolidărilor, persoanele respective vor fi relocate.

Potrivit declarațiilor făcute de Gabriela Firea la Digi24 Ministerul Dezvoltării a transmis deja Parlamentului o serie de modificări ale legii care permit evacuarea familiilor aflate în clădiri care reprezintă pericol public.

Primarul susține că, la multe dintre clăridile cu bulină roșie care nu au fost consolidate, lucrările nu au început din cauză că un număr mic de locatari au refuzat să stea temporar în altă parte.

Dacă, să spunem, dintr-un imobil în care locuiau 50 de familii, una singură nu-şi dădea acordul, nu se putea începe procesul de consolidare – a declarat Firea.

La ultima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost votată înfiinţarea Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Statisticile Primăriei Capitalei relevă că 173 de clădiri sunt încadrate în categoria I de risc seismic, iar alte 183 sunt considerate pericol public.