Gandalf din ‘Stăpânul inelelor’ are cancer de prostată

Ian McKellen, una dintre vedetele din distribuţia francizei ‘Stăpânul inelelor’, a dezvăluit, de curând, că suferă de un cancer de prostată de mai mulţi ani.

Ian McKellen, în vârstă de 73 de ani, a spus că s-a speriat atunci când medicii i-au descoperit câteva celule canceroase la nivelul prostatei, în urma unei biopsii.

Actorul a ales, însă, să nu se opereze, ci să facă teste medicale la perioade regulate, pentru a se asigura că boala nu s-a extins, informează contactmusic.com, citat de Mediafax.

‘Ţi se pune un nod în gât atunci când afli o astfel de veste. E ca atunci când te duci să îţi faci un test HIV şi te întrebi: «La naiba, oare ăsta e capătul drumului?».

Medicii îţi spun că ai cancer la prostată, iar apoi îţi spun că poţi să îl învingi. Îţi mai spun că poţi să îl extirpezi, dar nu eşti un candidat potrivit pentru asta. Devii un pacient care aşteaptă şi monitorizează.

Am boala asta de şase sau şapte ani. Atunci când o ai, o monitorizezi, ca te asiguri că nu se răspândeşte în corp. Dar, dacă celulele canceroase se află doar în interiorul prostatei, nu e mare lucru.

(…)Mulţi oameni mor din cauza acestei boli, însă este o formă de cancer care poate fi tratată. Mă testez cu regularitate şi boala nu s-a răspândit. Nu am urmat niciun fel de tratament. Medicii îţi explică situaţia: poţi să te operezi, dar nu are niciun sens pentru mine să fac o operaţie, pentru că nu am nevoie de ea. Medicii sunt îngrijoraţi doar dacă boala se va extinde în afara prostatei.

Dacă nu se va întâmpla asta, atunci pacientul e în regulă. Cum ştii dacă se extinde? Îţi face teste medicale cu regularitate’, a declarat actorul britanic Ian McKellen într-un interviu acordat tabloidului Daily Mirror.