Galați: un bărbat a fost reținut în cazul fetiței sechestrate

Un bărbat de 42 ani, suspectat de sechestrarea unei fetițe de 9 ani din comuna gălățeană Scânteiești, a fost reținut pentru 24 de ore.

Potrivit IPJ Galați, bărbatul este acuzat de lipsire de libertate, iar în cursul zilei de duminică urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Din declarațiile minorei s-a stabilit faptul că în seara de 27 iulie, în jurul orei 20,30, în timp ce se afla în centrul comunei Scânteiești, a fost abordată de un bărbat de 42 ani, din aceeași localitate, care a condus-o la locuința sa, sub pretextul că îi va da haine uscate, în condițiile în care afară ploua torențial.

Ulterior, bărbatul ar fi reținut-o pe minoră în locuință, împotriva voinței ei, până la data de 29 iulie, în jurul orei 17,00, când, profitând de faptul că acesta era plecat, a forțat sistemul de închidere al ușii de acces și a părăsit curtea, prin escaladarea gardului“, se arată în comunicatul IPJ Galați.

Fetița a dispărut de acasă joi seară, în jurul orei 20,00, tatăl ei alertând în cursul zilei de vineri poliția.

Fotografia fetei a fost distribuită la toate subunitățile de poliție, la Secția Regională de Poliție Tansporturi Galați și la operatorii de transport de pe raza județului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS