GALAȚI: Fraude la fondul de asigurări de sănătate

Nouă persoane au fost reținute pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, și alte 15 au fost plasate sub control judiciar, în cazul fraudării fondurilor de asigurări de sănătate din Galați.

Toți sunt acuzați de fraude informatice, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals, transmite corespondentul Europa FM, Emanuela Turcu.

Printre persoanele reținute se află directorul de Resurse Umane al Spitalului Municipal din Tecuci și un preot tecucean.

Potrivit primelor date de anchetă furnizate de Parchet, cei nouă principali suspecți, alături de alți complici, au decontat fraudulos aproape un milion și jumătate de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate Galați, pentru servicii de îngrijiri paliative ale unor bolnavi incurabili în stadii terminale.

Serviciile erau doar pe hârtie, în cele mai multe cazuri, sau erau supraevaluate, în alte situații.

Fraudele se făceau prin intermediul unor centre medicale de specialitate din Tecuci și Nicorești, cu concursul unuia dintre directorii de la Spitalul Municipal Tecuci și al unor funcționare de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Galați, cercetate și ele în dosar.

Activitatea infracțională probată s-a întins pe parcursul a doi ani, din ianuarie 2016 până în decembrie 2017.

Se cer mandate de arestare pe numele celor nouă suspecți reținuți.

În caz, au fost făcute 67 de percheziții și au fost ridicate cu mandate de aducere 43 de persoane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS