Confidenţialitate

GALAȚI: Director DSP înlocuit din funcţie, iar noul şef refuză să ocupe poziţia

La Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați se întâmplă o situație bizară: șefa instituției a fost înlocuită din funcție printr-o decizie a Ministerului Sănătății, însă noul șef refuză să ocupe poziția.

Schimbarea din funcţie a fost dispusă printr-o decizie a Ministerului Sănătăţii la puţin timp după ce judeţul Galaţi a ajuns pe locul doi în plan naţional, în ceea ce priveşte numărul de decese cauzate de coronavirus.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi spun că înlocuirea nu are legătură cu situaţia epidemiologică din regiune şi că fosta directoare a refuzat să i se prelungească mandatul.

Doamna Liliana Moise ocupă în acest moment poziţia de şef Serviciu Compartiment Control de Sănătate Publică în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Ea şi-a exprimat dorinţa de a nu i se mai prelungi promovarea pe funcţie. Nu are legătură cu situaţia epidemiologică”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.

Ministerul Sănăţii a numit o altă persoană la conducerea DSP Galaţi.

Este vorba despre Sorina Honţaru, fost directore al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

Aceasta a refuzat, însă, poziţia, a contestat decizia și nu s-a prezentat la post, deși a fost aşteptată, miercuri.

Doamna numită de minister nu s-a prezentat la post. Ea era aşteptată astăzi (miercuri – n.r.) la Galaţi, nu a venit şi a contestat decizia. Acum nu avem nici o persoană la conducere, aşteptăm decizia ministerului”, a precizat Liliana Iordăchescu.

Sorina Honţaru a fost directoarea DSP Argeş până la jumătatea lunii aprilie când a fost înlocuită din funcţie de fostul comandat al Spitalului Militar Piteşti.

În mod surprinzător, în urmă cu două zile, Honţaru a fost numită din nou în fruntea DSP Argeş şi apoi a primit ordin de detaşare la Galaţi.