Confidenţialitate

Gabriela Firea anunță controale în centrele de plasament, casele familiale și la asistenții maternali, după înmulțirea abuzurilor | AUDIO

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, spune că verificările au fost demarate în urma înmulțirii numărului de cazuri de violențe dar și abuzuri sexuale asupra copiilor aflați în grija statului.

„S-au înmulțit cazurile de violențe verbale sau fizice, abuzuri, inclusiv abuzuri sexuale, desemenea alte tipuri de probleme cum ar fi abandonul școlar, consumul de alcool și substanțe interzise. Aceste lucruri nu trebuie să fie tolerate, nu trebuie să fie acceptate. Am 20 de probleme grave care s-au întâmplat doar în această perioadă a sărbătorilor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Familiei mai spune că, în urma verificărilor, vrea să vadă dacă legea este prea permisivă sau cei care au grijă de copiii statului nu o respectă.

Gabriela Firea a făcut apel și la organizațiile non-guvernamentale care luptă pentru drepturile copiilor instituționalizați să lucreze alături de angajații noului minister:

„Au o vastă experiență în acest domeniu și ar fi mare păcat ca activitatea noastră să se desfășoare în paralel, noi la nivel de minister și guvernamental iar ei, cu toată munca laborioasă din spate pe care o au să nu vină către noi și noi către ei pentru ca, împreună, să facem ca lucrurile să funcționeze.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș

Citește și: Galați: Adolescent de 16 ani, bătut de tată și incendiat. Leziunile i-au pus viața tânărului în pericol, au stabilit legiștii