Confidenţialitate

Galați: Adolescent de 16 ani, bătut de tată și incendiat. Leziunile i-au pus viața tânărului în pericol, au stabilit legiștii

Un adolescent de 16 ani din Galați a fost la un pas de moarte, după ce tatăl lui l-a bătut crunt și i-a dat foc. Judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea tatălui agresiv sub acuzația de tentativă de omor calificat.

Într-un moment de furie necontrolată, tatăl și-a luat fiul la bătaie, cu pumnii și picioarele. Apoi, l-a lovit cu un scaun din plastic, pană acesta s-a rupt. Și nu s-a oprit aici.

Cu o cruzime greu de imaginat, și-a stropit copilul cu alcool sanitar și i-a dat foc. Băiatul de 16 ani a suferit arsuri de gradul 2 pe mai mult de 10% din suprafața corpului.

Plin de vânătăi și arsuri, adolescentul a ajuns la Spitalul de Urgență din Galați, unde va sta zile bune pentru a se vindeca în totalitate.

Medicii legiști au stabilit că leziunile suferite i-au pus băiatului viața în pericol, loviturile primite, dar și arsurile fiind în zone vitale.

Drept urmare, procurorii l-au reținut imediat pe tatăl agresiv, iar un judecător de la Tribunalul Galați a emis mandat de arestare pentru 30 de zile, acuzația fiind de tentativă de omor calificat.

Acum, băiatul de 16 ani a rămas fără nici un părinte, după ce mama l-a părăsit imediat după ce l-a adus pe lume, iar tatăl a ajuns după gratii, unde ar putea rămâne cel puțin 7 ani.

Autor: Emanuela Turcu

Citește și: România a comandat cantități uriașe de vaccinuri pentru copii. De două ori cât populația României