Gabriel Oprea se gândeşte la varianta demisiei din Parlament

Invitat într-o dezbatere tv, la Antena 3, fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat că ia în calcul varianta demisiei din Parlament.

Decizia Senatului de a nu încuviinţa urmărirea sa penală în ancheta morţii poliţistului Bogdan Gigină, în urmă cu un an, a stârnit critici dure în spaţiul public.

Ex-ministrul Internelor admite că a greşit cerându-le colegilor să voteze împotriva cererii DNA. Procurorii îl acuză de omor din culpă.

Tânărul agent deschidea calea coloanei oficiale prin Bucureşti. La un moment dat, a căzut cu motocicleta într-o groapă, murind.

“Ancheta s-a făcut, este la DNA. Sunt convins că, în scurt timp, voi renunţa la această imunitate, până la alegeri”, a precizat Gabriel Oprea.

Întrebat dacă a cerut în mod expres să aibă motocicletă în condiţiile în care era vreme rea, fostul vicepremier a răspuns: “Sub nicio formă, nu intra în atribuţiunile mele, intră în atribuţiile Poliţiei Rutiere”.

”Am simţit că sunt o ţintă politică. După tragicul accident, s-a cerut demisia mea şi a guvernului (cabinetul Ponta, n.r) în mod politic. Este greu – şi eu am familie – să fii acuzat permanent, când tu te simţi nevinovat (…) Ca om m-am simţit hărţuit îngrozitor”, a mai spus Gabriel Oprea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS