Confidenţialitate

Gabriel Oprea nu mai coordonează doctorate la Academia SRI

Din acest an universitar, fostul vicepremier Gabriel Oprea nu mai desfășoară niciun fel de activitate Academia Națională de Informații, confirmă pentru Europa FM  consilierul directorului SRI, Ovidiu Marincea.

Acesta susține că Oprea este cel care a întrerupt relațiile cu Universitatea la care se pregătesc ofițerii SRI și nu invers.

Nunmele lui Gabriel Oprea a fost deja șters de pe site-ul Academiei Naționale de Informații.

Anunțul plecării lui Gabriel Oprea de la Academia SRI, unde acesta era conducător de doctorate,  vine după ce jurnalista Emilia Șercan a scris că fostul vicepremier a plagiat în lucrarea sa de doctorat dar și că parcursul său universitar ridică mari semne de întrebare.

Mai mult, spune Emilia Șercan, la Academia Națională de Informații, Gabriel Oprea a coordonat mai multe lucrări plagiate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, în calitate de coordonator de doctorate, Oprea a fost îndrumător pentru cel puțin 21 de persoane publice importante. Printre acestea, fostul ministru al Apărării, Mihai Stănișoară, fostul ministru de Interne, Radu Stroe și primarul Neculai Onțanu, mai spune Emilia Șercan.

Gabriel Oprea i-a ajutat să devină doctori și pe alți oameni importanți, printre ei aflându-se foști și actuali șefi din serviciile secrete.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gabriel Oprea a devenit doctor în urmă cu 15 ani, iar apoi coordonator de doctorate.

Pentru a obține acest titlu, fostul vicepremier a fost obligat să devină mai întâi profesor universitar.

Jurnalista Emilia Șercan spune că pentru a ajunge atât de sus, Gabriel Oprea a sărit peste pași obligatorii prevăzuți de legi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Consiliul National de Etica a decis în vară că  suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea nu poate fi confirmată.

Consiliul urma să verifice acum și teza de doctorat a ministrului de Interne, Petre Tobă, însă săptămâna trecută, proaspătul titular de la Educație a revocat întregul organism.

Adrian Curaj ne-a anunțat că va institui un nou mecanism care va analiza tezele de doctorat.