Gabriel Oprea a fost audiat la DNA

Fostul ministru de interne, Gabriel Oprea a fost chemat din nou la DNA. El a fost citat să dea explicații în dosarul în care e acuzat că ar fi achiziționat o mașină de lux din bugetul Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Gabriel Oprea a ieșit de la audieri după doar 10 minute. A spus că nu a dat nicio declarație deoarece se consideră nevinovat şi că nu a beneficiat de nimic altceva decât ceea ce au avut şi ceilalţi miniştri ai internelor. El a fost întrebat și dacă din banii DIPI a fost achiziționată o cabină de duș cu hidromasaj.

„Am avut tot ceea au avut toți miniștri de interne. Au fost achiziționate peste cinci mii de mașini. Răspund tot timpul procurorilor. Nu există cabina de jacuzzi și canapelele”, a declarat Gabriel Oprea.

Procurorii spun că în acest dosar, Gabriel Oprea ar fi prejudiciat bugetul statului cu peste 400 de mii de lei.

 

Gabriel Oprea a fost pus sub acuzare, pe 2 martie, după ce Senatul a aprobat urmărirea penală în acest dosar.

 

În acelaşi dosar au fost puşi sub acuzare fostul şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Nicolae Gheorghe şi alţi trei foşti şefi din DIPI.

 

 

Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu şi în dosarul privind folosirea nelegală a coloanei oficiale, dosar deschis după moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Numele lui Gabriel Oprea apare şi în dosarul în care a fost arestat preventiv primarul suspendat al Sectorului 2, Neculai Onţanu, dar deocamdată nu are nicio calitate în acest caz.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS