Oprea, după ce a ieșit de la DNA: Sunt nevinovat, m-am supus regulilor de protecție

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a declarat, la ieșirea de la DNA, că își va demonstra nevinovăția. Liderul UNPR a precizat că nu a cerut special acea mașină.

Procurorii DNA i-au adus la cunoștință acuzațiile de abuz în serviciu, după ce, săptămâna trecută, Senatul a aprobat solicitarea DNA de urmărire penală.

Potrivit DNA, “la data de 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne, cu ajutorul suspecților Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă și Pavel Gabriel-Nicolae, șef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor”.

Mașina ar fi fost folosită exclusiv de Gabriel Oprea.

„În anul 2015, sunt documente, se pot verifica, instiituțiile abilitate alea statului au identificat amenințări la adresa conducerii Ministerului de Interne din anul 2015, un an complex din punct de vedere al securității interne, internaționale. Sunt documente în acest sens”, a spus Oprea.

În acest context, DIPI a reînființat o fostă unitate de pază a conducerii Ministerului de Interne, gen ACVILA, a precizat Gabriel Oprea.

„Au plecat de la zero și, printre altele, au achiziționat o mașină care este în acest dosar. Nu am cerut această mașină, se poate demonstra acest lucru. Și fostul șef al DIPI a recunoscut că nu am cerut așa ceva. Nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecție. Sunt nevinovat și am sa îmi demonstrez nevinovăția. Întotdeauna mi-am făcut datoria”, a explicat Gabriel Oprea.

Prejudiciul în acest dosar este de 410.000 lei, mai susțin procurorii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS