Gabriel Cotabiță, în continuare în stare gravă

Potrivit agenției MEDIAFAX, medicii de la Spitalul Floreasca din Capitală, acolo unde artistul este internat, se gândesc să-i facă o traheotomie.

Traheotomia este o intervenţie chirurgicală care se face de urgenţă, în cazul disfuncţiei ventilatorii acute. Se apelează la această procedură atunci când un pacient este conectat la aparate o perioadă mai mai îndelungată conectat la aparate. Traheostoma se montează pentru a proteja traheea, dar şi pentru a elimina secreţiile, au precizat surse medicale pentru Mediafax.

Cîntârețul este internat din 8 mai în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, după ce a fost găsit în stop cardio-respirator. Cântăreţul este îngrijit de o echipă multidisciplinară complexă care îl evaluează permanent.
Până acum, investigaţiile medicale au indicat drept cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente. În plus, un examen RMN a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave.