Confidenţialitate

Furnizorii de energie și gaze care nu recalculează facturile greşite și nu respectă plafonarea prețurilor vor fi amendați, a stabilit coaliția | AUDIO

Furninzorii de energie electrică și gaze naturale care nu vor respecta legislația privind plafonarea prețurilor și compensarea consumului vor fi aspru sancționați.

Decizia a fost luată luni seară de liderii coaliției de guvernare și ajunge marți pe masa guvernului; cabinetul Ciuca se reunește după amiază, de la 16:00.

Într-o ședință care a avut loc în format online, liderii coaliției au decis să majoreze la 200.000 de lei amenzile pentru furnizorii de energie și gaze care nu recalculează facturile greşite sau care nu aplică prevederile legale privind plafonarea și compensarea.

Noile sancțiuni ar urma să fie introduse în ordonanța de urgență care va reduce și mai mult plafonul maxim al prețurilor și va crește limita de consum, atât la energie cât și la gaze, pentru care va fi valabilă compensarea.

Totuși, liderii PSD, PNL și UDMR nu au reușit să găsească o soluție și pentru perioada de după 31 martie, când actualele măsuri privind plafonarea și compensarea nu vor mai fi valabile.

La acest capitol, social-democraţii insistă pentru revenirea la piața reglementată la energie și gaze pentru o perioadă limitată de maximum șase luni.

Autor: Cristian Citre

Citește și: Noua schemă de sprijin pentru facturile mari va include și firmele sau instituțiile de stat, arată proiectul publicat de Ministerul Energiei | AUDIO