Confidenţialitate

Noua schemă de sprijin pentru facturile mari va include și firmele sau instituțiile de stat, arată proiectul publicat de Ministerul Energiei | AUDIO

Ministerul Energiei a publicat vineri proiectul de ordonanță privind noua schemă de sprijin pentru facturile mari la energia electrică și gazele naturale. Actul normativ ar trebui aprobat săptămâna viitoare.

De la 1 februarie, compensarea se va aplica pentru un consum mai mare, iar prețurile vor fi plafonate la un nivel mai mic. În noua ordonanță vor beneficia de sprijin și firmele sau instituțiile de stat.

La energia electrică, prețul plafonat va fi de 0,8 lei pe Kwh, în scădere de la un leu. Pentru a se încadra mai mulți consumatori la compensare, limita de consum a fost crescută de la 330 de kwh, la 550.

La gazele naturale, prețul final nu trebuie să depășescă acum 0,31 lei pe Kwh. Iar pragul de consum pentru care se acordă compensarea de cel mult 40% din factură, în cele 5 luni, din noiembrie până în martie, a fost urcat la 1.500 de mc, față de 1.000 în schema de prijin inițială.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Mihai Bucureșteanu

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Guvernul aprobă reintroducerea șomajului tehnic pentru suspendarea temporară a contractului din cauza pandemiei | AUDIO