Confidenţialitate

România, pe primul loc la ponderea copiilor aflați în risc de sărăcie. O fundație recent lansată în țara noastră facilitează strângerea banilor pentru a sprijini copiii defavorizați

Conform unui studiu Eurostat publicat în septembrie 2023, care vizează ponderea copiilor din blocul comunitar expuși riscului de sărăcie și excluziune socială, România se află pe primul loc cu o pondere de aproape 42%. Pe locul doi se află Bulgaria cu o pondere de aproape 34%, iar locul trei îi revine Spaniei cu aproape 32%. Recent, în România s-a lansat o fundație care asigură colectarea donațiilor pentru copiii defavorizați asigurând transparență în procesul de strângere a banilor. „Este o formulă care ne permite să gestionăm fiecare caz individual în mod transparent și eficient”, declară președintele fundației – Jiří Kottas. „Primesc pur și simplu o nouă șansă la viață datorită celor care ascultă povestea lor”, a spus ministrul Familiei din România despre copiii sprijiniți, în cadrul evenimentului de lansare.

În 2022, 24,7% dintre copiii – cu vârsta sub 18 ani – din Uniunea Europeană erau expuși riscului de sărăcie sau de excluziune socială, în comparație cu 20,9% dintre adulți – cu vârsta de 18 ani și peste, arată un studiu Eurostat publicat în septembrie 2023. La nivel național, cele mai mari valori au fost raportate în România (41,5 %), Bulgaria (33,9 %) și Spania (32,2 %).

Sursa foto: Eurostat

Conform datelor centralizate de studiul Eurostat, România este pe primul loc în ceea ce privește ponderea copiilor aflați în risc de sărăcie sau excluziune socială, însă organizațiile private fac demersuri pentru a veni în ajutorul copiilor defavorizați.

Sursa foto: Eurostat

Fundația Premier Energy România este una dintre organizațiile care vin în ajutorul copiilor care au nevoi sociale, educaționale sau medicale. Aceasta este lansată în țata noastră la mai bine de un an după o inițiativă similară în Republica Moldova.

Cum sunt ajutați copiii de Fundația Premier Energy

Scopul fundației este de a oferi sprijin copiilor și tinerilor din România cu vârsta de până la 18 ani dacă sunt îndeplinite toate criteriile de eligibilitate și depun o cerere pe platforma online.

Președintele Fundației Premier Energy din România și R. Moldova, Jiří Kottas: „Suntem un broker de fapte bune, nu oferim direct ajutor financiar diferitelor cauze, ci direcționăm donațiile primite”

„La un an după ce am lansat în R. Moldova Fundația Premier Energy, am decis să facem acest pas și în România, după șase ani de experiență în proiecte caritabile derulate prin platforma Patron of the Children din Cehia.

Suntem un broker de fapte bune, nu oferim direct ajutor financiar diferitelor cauze, ci direcționăm donațiile primite pentru a acoperi financiar nevoi medicale, sociale, educaționale. Este o formulă care ne permite să gestionăm fiecare caz individual în mod transparent și eficient”, a declarat președintele Fundației Premier Energy din România și R. Moldova, Jiří Kottas.

Reacția ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse: „Apreciez în mod deosebit înființarea unui sistem corect gândit care prezintă, într-o manieră echilibrată, toate aceste cazuri speciale de copii”

La evenimentul de lansare a Fundației Premier Energy au participat înalți reprezentanți ai statului, ai corpului diplomatic, personalități sportive, antreprenori și reprezentanți ai mass media.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, Natalia Intotero, a declarat că: „Apreciez în mod deosebit înființarea unui sistem corect gândit care prezintă, într-o manieră echilibrată, toate aceste cazuri speciale de copii. Ei primesc pur și simplu o nouă șansă la viață datorită celor care ascultă povestea lor. Primesc practic un destin, nou. Primesc încredere.”

Cum se asigură transparența colectării fondurilor în cadrul fundației

„Pentru a avea încredere că fondurile strânse ajung la copii, una dintre condițiile pentru aprobarea cererii este un garant terț – asistent social, medic, profesor sau oricare altă persoană, cu excepția rudelor de gradul întâi, care va confirma veridicitatea cazului și cererea adresată Fundației Premier Energy. Platforma din România este deja accesibilă publicului larg.

Orice persoană fizică sau juridică este încurajată să contribuie și poate deveni donator al Fundației Premier Energy România. Fiecare donație va ajunge în proporție de 100% direct la beneficiari, iar cheltuielile administrative sunt acoperite integral de Fundație. De asemenea, subliniem că Fundația Premier Energy nu percepe nici un comision din sumele donate”, transmite Fundația Premier Energy.

Cine este Premier Energy

Premier Energy este furnizor de gaze pentru consumatori casnici şi non-casnici (din zona de retail, industrie, comerţ), operează şi deţine o reţea de distribuţie de gaz în București şi în zonele limitrofe capitalei: zona de Sud şi de Vest a ţării, cât şi în localităţi mai mici din partea de nord a României.

Compania reprezintă al treilea cel mai mare jucător din piața de profil.

Grupul Premier Energy este deţinut de fondul ceh de investiţii, Emma Capital, controlat de antreprenorul ceh Jiří Šmejc, care exercită și funcție de CEO al PPF, cel mai mare fond de investiții din regiune cu active de peste 42 de miliarde de euro.

Premier Energy PLC este cel mai mare distribuitor și furnizor de energie electrică în Republica Moldova, cu o cotă de piață de circa 70%.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cum e să faci școală cu burta goală? STUDIU: 2 din 10 copii din România nu au suficientă mâncare. Mihaela Nabăr: Nu-i poți cere unui copil flămând să facă performanță educațională | VIDEO