Confidenţialitate

Bătaie în Parlamentul României: Florin Roman acuză că a fost lovit în față cu genunchiul pe holul Camerei Deputaților de către Dan Vîlceanu. Reacția lui Nicolae Ciucă | AUDIO

Parlametul României în 2024: bătaie între doi aleși în Camera Deputaților. Doi parlamentari, foști colegi în PNL, Dan Vîlceanu și Florin Roman, s-au luat la bătaie în urma unei dispute. Florin Roman acuză că a fost lovit în față cu genunchiul pe holul Camerei Deputaților. Ne spune mai multe Iorgu Ianuși.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

E atmosfera din Plen. Pe hol, doi foști colegi de partid trecuseră la bătaie.

„(…) voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!” spune parlamentarul agresat.

Mesajul lui Florin Roman: „Îi solicit domnului deputat Valceanu să dea dovadă de transparență și să meargă azi la recoltarea unor probe medicale, care să ateste ca nu a consumat substanțe interzise”

Florin Roman a scris pe Facebook: „Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen. În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului.

Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!

UPDATE: am solicitat Biroului Permanent al Camerei Deputatilor să pună la dispoziția presei toate imaginile filmate, și demontez astfel prima minciuna a deputatului golan Valceanu care vorbea doar de o “altercație verbala”!

Am solicitat totodată cele mai aspre sancțiuni regulamentare împotriva comportamentului huliganic. Îi solicit domnului deputat Valceanu să dea dovadă de transparență și să meargă azi la recoltarea unor probe medicale, care să ateste ca nu a consumat substanțe interzise”.

Reacția lui Dan Vîlceanu

Dan Vîlceanu, deputat neafiliat, a explicat această situație: susține că nu a fost o bătaie, doar l-a luat pe colegul său de brațe și l-a scos din sala de plen în urma unei dispute.

În apărarea deputatului Florin Roman a sărit și președintele PNL

Nicolae Ciucă a transmis, prin Facebook, un mesaj în care arată, citez: „Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei (…). Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat”.

Fostul premier se întreabă retoric: „Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază?”

Sursa foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Citește și: Iași: Angajat al Inspectoratului de Stat în Construcții, reținut pentru luare de mită constând în aparate de aer condiționat cu Wi-Fi | AUDIO