Confidenţialitate

Fructe și legume, exponate într-un muzeu din New York | VIDEO

După banana de 120.000 de dolari expusă la Miami, la New York apare o expoziție de legume și fructe.

Lucrarea aparține artistului Darren Bader și se numește: „fructe, legume; salată de fructe și legume”

Legumele și fructele sunt așezate pe mai multe piedestale de lemn – un știulete de porumb într-o parte a sălii, un avocado încrețit în cealaltă parte. Printre elementele lucrării se regăsesc legume și fructe în diferite stadii de coacere și perfecțiune: câteva banane cu pete maronii, două rânduri de roșii cherry, un bulb de mărar cu „volănașe” și un castravete de seră.

Unul dintre manipulatorii operelor muzeului de artă cumpără produsele de la Piața Chelsea. La fiecare două zile, toate produsele sunt înlocuite iar legumele și fructele vechi sunt transformate în salată.

Angajații muzeului spală, taie și amestecă fructele și legumele luni, miercuri, vineri seara și duminică după-amiaza.

Artistul nu a dorit să ofere explicații asupra sensului lucrării sale, însă curatorul expoziției a spus despre lucrare că este „ haioasă și serioasă în același timp. Este vorba despre context și aprecierea unui produs pentru ceea ce reprezintă și este un lucru frumos”.

„Am fost intrigați de banana de la muzeul Art Basel”, a afirmat – la deschiderea expoziției – un student vizitator care are a adăugat „Acum avem ocazia să vedem o întreagă băcănie”.