Confidenţialitate

Fraudă telefonică în numele Băncii Naționale | AUDIO

Mai multe persoane s-ar fi folosit de numerele de contact publicate pe site-ul BNR pentru a cere diverse detalii privind împrumuturi fictive. Banca Centrală susține că apelurile nu au fost inițiate din rețeau telefonică a BNR. Instituția a sesizat poliția în acest caz.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Atacul care vizează acum Banca Națională a României este de tip „spoofing” – adică utilizarea frauduloasă a numărului de telefon.

Concret – atacatorii s-au folosit de numărele de contact ale BNR publicare pe site pentru a apela mai multe persoane. Este vorba de numerele: 021 313 04 10 și 021 315 27 50.

În cadrul discuțiilor, le cereau date persoanele, sub diferite pretexte: confirmarea unor cereri de împrumut, ștergerea împrumutului din sistem sau date de card.

BNR susține că aceste apeluri nu au fost inițiate din reațea telefonică a instituției. BNR subliniază că nu este abilitată să ofere populației produse sau servicii de creditare și îi roagă pe cei care sunt sunați să nu ofere date personale și să alerteze imediat autoritățile.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Restricții pe A2 între 22:00 și 05:00 până duminică dimineața în zona pasajului suprateran din viitoarea Centură a Bucureștiului | AUDIO